Persbericht: Interventie 12 november 2017 - Warandepark en gemeentehuis te Liedekerke

Op zondag 12 november 2017 intervenieerden interventieploegen van de politiezone TARL, bijgestaan door interventieploegen van haar PACE-partners, de politiezones Dilbeek en AMOW, aan het Warandepark en het binnenplein van het gemeentehuis te Liedekerke. In totaal namen 7 interventieploegen (3 ploegen PZ TARL, 3 ploegen PZ Dilbeek en 1 ploeg PZ AMOW) deel aan deze interventie.

Voorafgaand aan deze interventie ontvingen we verschillende meldingen betreffende openbare ordeverstoring en overlast. Ter plaatse troffen de interventieploegen 5 personen aan, allen onder invloed van alcohol en niet voor rede vatbaar. Een van de vijf betrokken personen was bovendien in het bezit van een holster, Engelse sleutel, bivakmuts, airsoftgun, precisieweegschaal en kniptang. De 4 overige personen werden bestuurlijk aangehouden.

De burgemeester van Liedekerke, Dhr. Luc Wynant, en de politiezone TARL wensen uitdrukkelijk de betrokken interventieploegen te danken voor hun inzet, in het bijzonder de interventieploegen van de politiezones Dilbeek en AMOW.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis en met de goedkeuring van de burgermeester wordt het politietoezicht aan het Warandepark en het gemeentehuis te Liedekerke opgedreven.

Het parket Halle-Vilvoorde liet ondertussen ook weten dat de verdachte wordt gedagvaard om te verschijnen voor de correctionele rechtbank van Brussel op 19 december 2017 wegens illegaal wapenbezit.