Nieuws

Persbericht: verkeersactie PACE

Op zaterdag 15 februari 2020 organiseerde de politiezones Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL), Dilbeek en Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel (AMOW), een gezamenlijke verkeersactie, in het kader van hun samenwerking binnen de politieassociatie centrum (PACE). Aan de actie, dewelke plaats vond tussen 10u00 en 18u00, namen 22 politiemedewerkers deel.

Persbericht: arrestatie dader woninginbraak te Wemmel dankzij een alerte burger

Afgelopen nacht werden onze diensten opgeroepen voor een woninginbraak te Wemmel (Verijk).

Dag van de Motorrijder 2020

Op zondag 29 maart 2020 wordt opnieuw DAG VAN DE MOTORRIJDER georganiseerd.

Wijkveiligheidsteam waakt!

Na het succesvolle zomertoezicht tijdens de afgelopen vakantieperiode, staat het wijkveiligheidsteam opnieuw klaar voor de preventieve toezichtsactie donkere dagen.

Internationale dag tegen intrafamiliaal geweld

De internationale dag tegen intrafamiliaal geweld vraagt extra aandacht voor de slachtoffers om hen duidelijk te maken dat ze niet alleen staan. Naast het publiceren van een folder waar alle hulpverleningsadressen van Politiezone AMOW in opgelijst staan, willen we ook aandacht vragen aan de mensen die geen slachtoffer zijn van intrafamiliaal geweld. Zij vormen de direct sociale omgeving van de slachtoffers en kunnen dus het verschil maken door enerzijds signalen op te vangen van geweld en anderzijds écht te luisteren naar de mensen hun verhaal. Geef écht aandacht aan iemands verhaal.