DPO/GDPR

Verwerkingsverantwoordelijke en DPO (Data Protection Officer)

Verwerkingsverantwoordelijke

Voor verwerkingen uitgevoerd door de Lokale Politie Grimbergen is de verwerkingsverantwoordelijke de lokale politiezone, vertegenwoordigd door de Korpschef van de politiezone.

DPO (Data Protection Officer)

Opmerkingen en klachten met betrekking tot uw persoonsgegevens, verzameld door onze operationele of niet operationele medewerkers van de lokale politiezone Grimbergen, kunt u overmaken aan de DPO van de lokale politiezone.  Het verzamelen van persoonsgegevens is te interpreteren in de breedst mogelijke manier zoals o.a. het maken van beeldopnames, het afgeven van uw identiteitskaart,…..

Bij onze politiezone kan u de DPO bereiken via mail op PZ.grimbergen.DPO@police.belgium.eu of via ons algemeen telefoonnummer 02 / 272 72 72.

Bezoekersregistratie

Elke persoon die zich aanbiedt aan onze politiepost zal verzocht worden om de identiteitskaart te overhandigen. De identiteitskaartgegevens worden geregistreerd in een interne databank van onze politiezone. Deze gegevens worden op geen enkel moment gedeeld met derden en/of externen. In deze databank worden volgende gegevens opgenomen; dag, tijdstip, naam, voornaam, geboortedatum, reden van het bezoek en naam van de medewerker die bezoeker ontvangt. De identiteitskaart wordt meteen na registratie van de bezoeker terug overhandigd aan de bezoeker. Één maand na het bezoek aan het commissariaat worden de gegevens uit de databank geventileerd en verwijderd.