Heb je nood aan een luisterend oor?

Iedereen heeft wel eens nood aan een luisterend oor. Maar soms wil je dit liever niet doen bij iemand die je kent, of moet je hiervoor al je moed bij elkaar rapen, of je voelt je niet veilig. Wij zetten alvast een aantal hulpdiensten op een rijtje waar ze jou een veilig en luisterend oor kunnen bieden!

Heb je dringend politiehulp nodig? Bel ons dan via 101!

Help

Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Awel werkt volledig anoniem. Dat betekent dat alleen jij en Awel weten dat jij met ons contact opneemt. Zij brengen niemand op de hoogte (geen ouders, leerkrachten, ...) én telefoongesprekken verschijnen niet op de factuur. Bovendien is een gesprek met Awel helemaal gratis!

 

Tele-Onthaal

Tele-Onthaal zal een helpend gesprek aanbieden aan iedereen die op zoek is naar een luisterend oor of zich ergens zorgen over maakt. Zo’n gesprek kan via telefoon of chat. Een gesprek blijft altijd vertrouwelijk en blijven zowel de hulpvrager als de vrijwilliger anoniem. Dat geeft veiligheid aan de oproeper om zijn/haar verhaal te doen. Moeilijke momenten horen bij het leven. Op elk moment kan iemand nood hebben aan een goed gesprek, daarom is Tele-Onthaal 24u/24 en 7d/7 bereikbaar. Gratis.

 

Zelfmoordlijn

Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar: als je zelf hulp nodig hebt, als je bezorgd bent over iemand of als je als nabestaande verder moet. Elk gesprek is anoniem en gratis.

 

1712

1712 is een hulplijn voor iedereen die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ervaren hulpverleners van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de Vertrouwenscentra kindermishandeling staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp.

 

CAW

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat hoort bij het leven. Je kan dan in alle vertrouwen terecht bij een hulpverlener van het CAW. Wanneer je beroep doet op het CAW, zijn er verschillende vormen van hulp mogelijk. Simpelweg 'tussen de mensen zijn' in een inloopcentrum, of informatie en advies geven. Maar ook langere begeleidingstrajecten, opvang of crisishulp wanneer de nood hoog is. Jij bepaalt steeds wat er gebeurt.