Vier Halloween coronaproof

Zaterdag 31 oktober is het Halloween. Sommige inwoners vieren dat door als griezel deur aan deur te gaan. Anderen door snoep uit te delen aan kinderen in de buurt. Door de huidige coronamaatregelen vragen we iedereen om zijn gezond verstand te gebruiken.

Ga gerust met je verklede kinderen wandelen in jouw buurt en geniet van de versierde huizen, maar houd afstand van anderen. We raden ook ten stelligste af om bij mensen aan te bellen en voor de deur te zingen. Zorg er in deze donkere dagen ook voor dat je goed zichtbaar bent. Draag een fluohesje of lichtje of verwerk iets fluorescerend in je outfit.

Of doe mee aan een leuk alternatief: Griezeltellen. Het principe is hetzelfde als het tellen van beren/knuffels, een leuk initiatief dat eerder dit jaar tijdens de eerste coronagolf gelanceerd werd. Kinderen kunnen samen met hun ouders op pad gaan in hun buurt om griezelfiguren, pompoenen, ... te zoeken. Laat je dus volledig gaan en versier je tuin met Halloweenspulletjes, zodat onze jongste inwoners er in jouw buurt naar op zoek kunnen gaan. Ze kunnen deze figuren dan tellen en invullen op een ‘griezelpapier’. Dit ‘griezelpapier’ vind je vanaf volgende week bij onze lokale handelaars of kan je ook terug vinden via: https://www.sport.vlaanderen/griezeltellen. Er zijn zelfs leuke prijzen te winnen.

Wil je graag snoep aanbieden? Doe dit niet persoonlijk, maar op een creatieve manier:

  • Hang zakjes in een boom of struik
  • Stal het uit op een tafel
  • Of misschien heb je wel een ander zot idee?
  • Zorg ervoor dat je alles kant en klaar, apart verpakt aanbiedt. Vermijd dat kinderen moeten grabbelen in bv. een ton.

Gebruik je gezond verstand! Hou je aan de algemene coronamaatregelen, maar maak er zeker een fijne Halloween van!