DARK : Diefstallen in woning Aanpakken door Responsabilisering van de inwoners in Kastze.

Een project om diefstallen in woning aan te pakken !

Klassiek worden tijdens de 'donkere maanden' veel diefstallen gepleegd. Dit is de periode van november tot februari. In deze tijdspanne van het jaar vindt bijna 50 procent van het jaarlijks totaal aan diefstallen in woning plaats. Het kritieke tijdstip van deze diefstallen is de late namiddag of de vroege avond en dit voornamelijk in de tweede helft van de week.

Jaar na jaar wordt in onze politiezone telkens een inspanning geleverd om woningdiefstallen te verminderen: verscherpte waakzaamheid van elke politie-inspecteur, meer patrouilles van de wijkinspecteurs en de interventieploegen in inbraakgevoelige wijken, gerichte gerechelijke acties onder leiding van het rechercheteam met gemotiveerde poltitie inspecteurs uit diverse teams...

RESULTATEN

Uit de resultaten blijkt dat de geleverde inspanningen, zowel van de politie als van u allen worden beloond. We willen echter absoluut vermijden om in een misplaatste overwinningsroes te komen. Tijdens de 'eindejaarsdagen' worden traditioneel veel inbraken gepleegd. Lees onze preventietips, pas deze toe en geef verdachte situaties onmiddellijk door aan de 101-centrale. Rapporteren doen we via onze sociale media en nieuwsbrief. Geïnteresseerden kunnen zich hierop inschrijven door een seintje te geven aan info@kastze.be. Het project DARK wordt ondersteund door alle partners van de zonale veiligheidsraad.

We willen onderstrepen dat we de beste resultaten bereiken wanneer we samenwerken!