Resultaten actie verkeer 27 op 28-02-2021

02.03.2021 - einde onbekend

Tijdens de nacht van zaterdag 27 februari 2021 op zondag 28 februari 2021 ging een actie verkeer full door met inzet van 11 medewerkers. De actie was opgesplitst in twee tijden, namelijk aan Kampenhout-Sas en op de Luchthavenlaan te Melsbroek ter hoogte van de N21.

In totaal werden 48 ademtesten afgenomen en elke bestuurder werd gecontroleerd op uiterlijke tekenen van het gebruik van drugs. Slechts 2 bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden en één bestuurder onder invloed van drugs.

Er werd natuurlijk niet enkel aandacht geschonken aan rijden onder invloed maar ook aan andere inbreuken die de verkeersveiligheid in het gedrang brengen of de gevolgen bij een verkeersongeval extra zouden verzwaren.

  • 3 bestuurders/passagiers droegen geen veiligheidsgordel of vervoerden hun kinderen niet in een aangepast kinderbeveiligingssysteem
  • bij 3 bestuurders werden inbreuken vastgesteld inzake het (voorlopig) rijbewijs
  • 1 bestuurder kon geen geldige keuring voorleggen of had wijzigingen aangebracht aan het voertuig
  • 3 voertuigen waren niet ingeschreven of waren niet voorzien van de juiste nummerplaat
  • 1 niet-verzekerd voertuig werd getakeld
  • 2 andere hadden geen geldig verzekeringsbewijs bij

Op gerechtelijk vlak werd een proces-verbaal opgesteld voor drugsbezit.

Covid-vaststellingen: 15 personen kregen een OMS van 250€ voor het niet drager van een mondmasker wanneer de social distancing niet gerespecteerd kan worden of voor het niet respecteren van de avondklok.