Safeonweb

Safeonweb wil Belgische burgers op een snelle en correcte manier informeren en adviseren over cybersecurity, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid. Je kan er lezen over eerste hulp bij oplichting, je kennis testen en tips verkrijgen om veilig te surfen.

Phishing melden

Heb je een verdachte mail of een verdacht bericht ontvangen en je bent hier niet verder op ingegaan (je hebt geen nadeel)? Stuur hem door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder hem daarna. Als je een verdacht bericht op het werk ontvangt, moet je de procedures die daar gelden voor phishing opvolgen, bv. doorsturen naar de ICT-dienst.

De informatie doorgestuurd naar verdacht@safeonweb.be zal geautomatiseerd met geavanceerde anti-virustechnologie gescand worden.

Bij een mogelijks positieve scan onderzoekt een technisch expert de inhoud van het bericht zorgvuldig opdat het de goede werking van het netwerk en elektronische communicatie niet meer kan verstoren.

Het Centre for Cybersecurity België zal frauduleuze berichten aan de belangrijkste antivirusbedrijven en leveranciers van internetbrowsers doorgegeven. Deze zullen op hun beurt de virussen opnemen in hun antivirusprogramma's en de valse linken blokkeren.

Zo maken we van het internet samen weer een veiligere plek.

Gezien het grote aantal potentiële te beantwoorden berichten, zal het niet mogelijk zijn om elke gebruiker te informeren over het resultaat van de analyse.

Heb je een verdachte mail of een verdacht bericht ontvangen en je bent hier wel op ingegaan (je hebt nadeel geleden)? Doe hier dan zeker aangifte van bij jouw lokale politie!

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 02 759 78 72.