Hoe diefstalpreventie advies aanvragen?

Dit kan zeer eenvoudig door middel van het invullen van een aanvraagformulier  en door te sturen via post naar Preventiecoördinator PZ KASTZE, Tervuursesteenweg 295, 1820 Steenokkerzeel of via e-mail naar PZ.Kastze.DiefstalPreventieAdvies@police.belgium.eu. Dit formulier kun je ook verkrijgen bij je lokaal politiekantoor of gemeentehuis.

Na het indienen van je aanvraag zal onze diefstalpreventieadviseur spoedig langskomen om gericht advies te geven over inbraakpreventie in jouw woning. Dit advies is volledig gratis en vrijblijvend. Wanneer de aanbevelingen werden uitgevoerd, volgt nog een controle. Wanneer je woning voldoende beveiligd blijkt, kom je in aanmerking voor een premie.

Sinds januari 2003 wordt er binnen de gemeenten Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst een lokale premie voorzien bij het beveiligen van de privéwoning tegen inbraak. Dankzij deze premie kan je bij het beveiligen van je privéwoning een deel van de gemaakte kosten terugvorderen.

De premie bedraagt 25% van de uitgaven met een maximumbedrag variërend van €250 tot €350, naargelang je persoonlijke situatie. Deze premie geldt voor bouwkundige maatregelen en niet voor elektronische maatregelen zoals een alarm- of videobewakingssysteem.

Naast een sterker gevoel van veiligheid biedt een investering in inbraakpreventie dus mogelijk ook enkele financiële voordelen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 02 759 78 72.