Aangifte doen? Maak een afspraak!

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Is je portefeuille gestolen? Aarzel dan niet om aangifte te doen. Een aangifte doen of een klacht indienen aan de balies van onze commissariaten kan enkel op afspraak.

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan online, via de website van Politie Gent (rubriek ‘Afspraak maken’).  De rechtstreekse link vind je hier.

Aan de ingang van onze commissariaten vind je ook een QR-code. Als je die scant kom je rechtstreeks in de afsprakenmodule terecht.

Vul je gegevens in, kies een wijkcommissariaat en een passend tijdstip. Als je je mailadres ingeeft, ontvang je ook een bevestigings- en herinneringsmail van je afspraak en een overzicht van wat je moet meebrengen.

Heb je geen internet? Bel dan naar jouw commissariaat om een afspraak te maken.

Waar kan ik terecht?

De wijkcommissariaten Gent Centrum, Nieuw Gent, Ledeberg, Gent-West, Sint-Amandsberg en Wondelgem werken al sinds 1 juli op afspraak.

Vanaf dinsdag 1 september gaan de commissariaten Drongen en Oostakker & Kanaaldorpen en de politiepunten Zwijnaarde en Sint-Kruis-Winkel terug open. Maar ook zij werken dus op afspraak.

Het Commissariaat Gentbrugge is wegens renovatiewerken tijdelijk gesloten voor het publiek. Ondertussen kan je wel terecht (op afspraak uiteraard) in één van onze andere commissariaten.

De openingsuren en de contactgegevens van de commissariaten vind je hier.

In het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12) kan je wel nog elke dag van 8 tot 20 uur met of zonder afspraak terecht.

Opgelet

Het gaat hier om aangiften die niet-dringend zijn en waarvoor politie ter plaatse niet nodig is. Heb je toch dringende hulp nodig? Bel 101!

De afspraken gebeuren volgens alle Corona-maatregelen. We raden burgers wel aan om aangifte te doen in hun eigen politiezone.