Chatten met de jeugdinspecteur

Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 december kunnen de Gentse jongeren, telkens van 15 tot 18 uur, chatten met hun jeugdinspecteur.

Als politie die ‘altijd nabij’ wil zijn moeten we ook veel aandacht besteden aan de jeugd – op een proactieve manier, zonder dat er een negatieve aanleiding is voor het contact. Anno 2019 zijn sociale media een wezenlijk onderdeel van de leefwereld van de jeugd.  Bij onze jongeren is de digitale wereld een permanent gegeven, dat hun dagelijks leven doorspekt.  Blijvend connectie houden met deze leefwereld is een essentieel onderdeel van de job van onze zes jeugdinspecteurs van de Wijkpolitie, en het is een permanente uitdaging.  Met deze chatsessies creëren we een online platform, en proberen we de drempel voor elke jongere te verlagen.

Gesprekstof

De grens tussen wat wel en niet mag is voor jongeren vaak dun.  Tijdens de chatsessies kunnen jongeren dan ook de meest uiteenlopende vragen stellen of problemen aankaarten. Het kan gaan over verkeer of vandalisme, maar even goed over drugs, geweld of andere criminaliteit. Ook onderwerpen zoals (cyber)pesten of sexting kunnen aan bod komen. De jeugdinspecteur zal proberen om steeds een duidelijk en betrouwbaar antwoord of advies te geven. 

Praktisch

De chatsessies vinden plaats op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 december, telkens van 15 tot 18 uur. Deze momenten zijn gericht gekozen, net in de periode tussen het einde van de examens en het begin van de kerstvakantie.

Ben je een Gentse jongere en wil je ook wel één en ander vragen aan je jeugdinspecteur? Stuur dan tijdens de chatsessie via Facebook / Messenger een privé-bericht naar @GentseFlikken.  Het volledige chatgesprek gebeurt ‘één op één’ dus je vrienden of ouders lezen niet mee. :-)

Chatsessies jeugdinspecteur smartphone

Meer info over onze jeugdinspecteurs vind je hier.