En… start!

Zaterdag is het weer zover: het Vlaamse wielerseizoen gaat van start met de Omloop Het Nieuwsblad. Behalve dat de wedstrijd dit jaar op een schrikkeldag gereden wordt en de Omloop zijn 75ste verjaardag viert, verandert er nagenoeg niets aan deze koers. Ook dit jaar starten de renners aan de Emile Clauslaan in Gent. Aankomen doen ze in de Onderwijslaan in Ninove.

wielrennen

Ploegvoorstellingen

De presentatie van de teams vindt opnieuw plaats in het Gentse Kuipke. De toegang tot de Floraliënhal en ’t Kuipke is volledig gratis voor alle wielerfans. De deuren openen om 08.30 uur, de teams worden voorgesteld vanaf 09.30 uur. Tijdens deze show worden alle teams bij de elite mannen én vrouwen voorgesteld.

Mobiliteit

De Omloop Het Nieuwsblad 2020 start opnieuw op de site voor het ICC Gent en het SMAK. Net zoals de voorbije jaren verwachten we opnieuw heel wat volk. Dit kan de nodige impact op het verkeer rond de startplaats hebben. De organisatie raadt daarom aan om op voorhand eens de verschillende mobiliteitsmogelijkheden te bekijken. Als het kan, laat Koning Auto thuis en kom te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Of maak gebruik van de verschillende Park & Ride-mogelijkheden.

De politie voorziet op diverse plaatsen parkeerverboden om een vlotte doorgang van de wedstrijd te garanderen. Hou ook daar rekening mee.

LEZ-zone

Hou er rekening mee dat sinds 1 januari 2020 de lage emissiezone (LEZ) is ingevoerd in Gent.

Parcours

De renners beginnen er aan om 11.35 uur in de Emile Clauslaan. Na 7 km wordt de officiële start gegeven op de Hundelgemsesteenweg. Aankomst wordt verwacht omstreeks 16.30 uur in Ninove.

Het volledige parcours van de mannen vind je hier.

De vrouwen beginnen iets later aan hun wedstrijd. Om 11.43 uur starten zij eveneens aan de Emile Clauslaan. Hun aankomst in Ninove wordt verwacht omstreeks 15.30 uur.

Het volledige parcours van de vrouwen vind je hier.

Wielerweetje

Stad Gent toont haar hart voor de koers: ook de komende 6 edities zal Gent de gaststad zijn voor de openingsklassieker. Nog tot en met 2025 zal de Omloop Het Nieuwsblad in Gent van start gaan. Lees hier het volledige artikel.

Meer informatie

Meer uitgebreide informatie over deze wielerwedstrijd vind je terug op de website van het evenement.