Gentse flikken, jongeren en buurtbewoners samen aan tafel voor iftar

Veel volk in de Sint-Jozefkerk afgelopen vrijdagavond 29 april. Meer dan 400 bewoners van de Rabotbuurt waren aanwezig in de Sint-Jozefkerk om – na twee jaar – opnieuw een gemeenschappelijke iftar bij te wonen. De Gentse flikken zetten samen met Selim Kubat en verschillende organisaties – vzw Jong, vzw Ocup, vzw VOEM, SAAMO, IOM, vzw Uit De Marge – haar schouders onder het event om buurtbewoners, jongeren en politie samen te brengen.

sfeerbeeld iftar 29-05-2022

Rond 18 uur kwamen de eerste nieuwsgierigen de kerk binnen. Het hindernissenparcours dat in de speciale handhavingsuitrusting van de politie moest afgelegd worden was meteen een succes bij de jongeren. Ook het rollenspel en een quiz rond burgerrechten, georganiseerd door Uit De Marge, werden gesmaakt. Maar ook een ‘losse babbel‘ met een van de aanwezige flikken was voor veel jongeren al een uniek moment.

iftar 29-04-2022 babbel

 

Rond 21 uur deed een imam een oproep tot het gebed en nadien werd het eten – volgens traditie beginnend met een dadel, gevolgd door een soep en / of ayran – geserveerd. De vele vrijwilligers deden hun best om alle aanwezigen zo snel mogelijk te bedienen. Na de maaltijd werden de gasten nog verrast door een Palestijnse dans ‘dabke’ waarbij iedereen kon participeren.

iftar 29-04-2022 babbel bis

 

De gezamenlijke activiteiten en het samen tafelen brengt de verschillende gemeenschappen, jongeren en politie dichter bij elkaar en moedigt aan tot onderlinge dialoog. We blikken terug op een geslaagde editie en kijken al uit naar de volgende.