Gentse flikken op afspraak

Vanaf woensdag 1 juli 2020 werken we voor niet-dringende aangiftes en meldingen ook op afspraak. Dankzij een onthaal op afspraak zijn de wachttijden aan de politiebalie verleden tijd. Een afspraak maken gebeurt online, maar kan ook nog telefonisch.

Een aangifte doen of een klacht indienen aan de balies van onze commissariaten kan voor niet-dringende zaken vanaf 1 juli ook op afspraak. De wijkcommissariaten die op afspraak werken zijn Gent Centrum, Nieuw Gent, Ledeberg, Gent-West, Sint-Amandsberg en Wondelgem. Een afspraak maken kan tot 5 minuten op voorhand. In het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12) kunnen mensen wel nog zonder afspraak terecht, elke dag van 8 tot 20 uur.

'Na onze opendeurdagen in de wijkcommissariaten zetten we een nieuwe stap om onze Gentse politie nog klantvriendelijker te maken.'

Mathias De Clercq, burgemeester

Werken op afspraak biedt heel wat pluspunten. Niet alleen tijdswinst en efficiëntie voor de politie, ook voor de burger zijn er voordelen. De instroom van bezoekers aan de balies kan gespreid en gecontroleerd worden, waardoor lange wachttijden en volle wachtzalen tot het verleden behoren. Voor elke afspraak wordt één uur voorzien, zodat elke burger in alle rust en veiligheid zijn / haar verhaal kan doen.

'Met deze vernieuwing zullen we minstens evenveel burgers kunnen ontvangen – de dienstverlening zal nu alleen nog meer op maat, vlotter en professioneler verlopen.'

Karin Vanhooren, directeur wijkpolitie

Een afspraak maken kan vanaf 29 juni 2020 online via deze link. Aan de ingang van de commissariaten hangt bovendien een QR-code die doorlinkt naar de afsprakentool. De afspraken gebeuren volgens alle coronamaatregelen. We raden burgers wel aan om aangifte te doen in hun eigen politiezone.