Jongeren en Gentse flikken dagen elkaar uit

Op woensdag 15 juni 2022 trokken tien Gentse flikken naar de Fabriek van Habbekrats in het kader van het ProjectKombi. Kinderen en jongeren tussen 8 en 25 jaar gingen er challenges aan met de politiemensen. Muurklimmen, sportieve uitdagingen in de fitnessruimte en een Fifa- en kickertornooi boden de ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen: de jongeren leerden de man of vrouw achter het uniform kennen en de flikken kwamen op een positieve manier in contact met de jongeren.

Habbekrats sportieve uitdaging

Na de challenges volgde er een nabespreking in de mooie toneelzaal van Habbekrats. Het keukenteam zorgde voor een lekkere mocktail en fruitsla en ondertussen werden we getrakteerd op een coole rap. Die rap, gebracht door een jonge beatboxer en jeugdinspecteur Cléo, toonde aan dat er tijdens de challenges een warme band was gesmeed tussen de jongeren en de politie.

Habbekrats sfeerfoto

 

William, een enthousiaste vaste bezoeker van Habbekrats, viel twee keer in de prijzen en deelde spontaan een doosje cinematickets met buurtinspecteur Tom ‘omwille van zijn sportiviteit’. Buurtinspecteur Kristof won de ‘wildcard’, uitgereikt door het team van Habbekrats voor het leggen van zijn positieve contacten en zijn inspanningen om jongeren te begeleiden bij het fitnessen.

Over één ding was iedereen het alvast eens: wordt vervolgd! 😊

Habbekrats kickertoernooi

 

Habbekrats nabespreking