Jongerenproject van de Gentse flikken valt in de prijzen

Op woensdag 18 mei 2022 namen onze jeugdcoördinator Stefaan en jeugdinspecteur Cléo de ‘community prijs van Quebec’ in ontvangst voor onze positieve projecten en initiatieven met en voor jongeren.

Stefaan en Cléo nemen community prijs in ontvangst

De prijs werd overhandigd in Edingen door de directeur-generaal Francis Lanouette. Deze laatste had de dag voordien het Gentse politiekorps bezocht om een meer gedetailleerde toelichting te krijgen over onze wijkwerking en onze werking met jongeren. De heer Lanouette toonde ook veel interesse voor het VR-project ‘professioneel handelingskader voor politiecontroles’.

Onze korpschef Filip Rasschaert is iedereen die meegewerkt heeft aan de diverse projecten binnen en buiten de politie meer dan dankbaar: “Grote en kleine projecten tussen jongeren en politie benadrukken wat we gemeenschappelijk hebben en houden ons weg van conflicten en / of vooroordelen over elkaar. We hebben veel gemeenschappelijk met jongeren, zo zijn wij bv. ook ‘straatlopers’ die een aangename buurt willen. De geldprijs van 1000 euro willen we vooral gebruiken om onze zes jeugdinspecteurs te versterken. De trofee van het Canadees-Belgisch netwerk ‘Intersection’ moet ons er vooral aan herinneren dat de prijs eerder een beloning is van een goede start dan een einddoel. Zo zullen we in de nabije toekomst nog een aantal bestaande initiatieven uitbreiden en nieuwe projecten lanceren om de vooroordelen tussen politie en jongeren te verminderen.”