Kom naar onze informatieavond op 19 maart 2019

Ben je trouw aan je roots en vol van onze stad? Ben je plichtsbewust en behulpzaam voor iedereen van Gent? Dan heeft stad Gent je nodig, net als Politie Gent. Ontdek of een job bij de Gentse Flikken iets voor jou is. Kom langs op onze informatieavond op 19 maart. Schrijf je nu in. Doe het, word 100% FLIK, word 100% IK.

Politiezone Gent wil een herkenbaar, toegankelijk en betrouwbaar politiekorps zijn. Een politie die er altijd (24/7) en voor iedereen is. En het dus niet uitmaakt wat bijvoorbeeld je seksuele voorkeur, gender(identiteit), politieke kleur of overtuiging, leeftijd, opleidingsniveau, functionele beperking, geloof is of welke (etnische) achtergrond je ook hebt.

Het is voor de politie van groot belang dat zij verbinding heeft met alle groepen in de samenleving en hen in beweging kan krijgen als dat nodig is. Dan kan de politie haar werk nog beter doen. Dan kan ze beter de burgers helpen, de openbare orde handhaven, de misdaad effectiever bestrijden en kan ze conflicten eerder oplossen.

Inschrijven verplicht

Ben je trouw aan je roots en vol van onze stad. Ben je plichtsbewust en behulpzaam voor iedereen van Gent. Dan heeft stad Gent je nodig, net als Politie Gent. Ontdek of een job bij de Gentse Flikken iets voor jou is. Kom eens langs op onze informatieavond. Schrijf je nu in. Doe het, word 100% FLIK, word 100% IK.

Wie geïnteresseerd is, moet zich op voorhand inschrijven. Dit kan via het inschrijvingsformulier op de jobsite www.honderdprocentflik.be. Inschrijven kan zolang er nog plaatsen zijn en ten laatste tot 10 maart.

Programma

  1. Jobbeurs: stel al je vragen aan een echte flik
  2. Demo's
  3. Voorstelling van Politiezone Gent (16u45, 18u00, 19u15, 20u30)
  4. Toelichting selectieprocedure (17u15, 18u30, 19u45, 21u00)
  5. Doorlopend: simulatie van selectieproeven

 

Meer info?

Rekruteringsfilm

De Lokale Politie Gent zoekt voortdurend nieuwe mensen om haar team te versterken. Daarom lanceerden de Gentse flikken begin 2019 een  rekruteringsfilm met een accent op diversiteit onder de noemer “100% (fl)ik”. Met deze campagne willen we vooral een ruim en meer divers publiek aanspreken en willen we jong talent aantrekken.

Neem vlug een kijkje op ons YouTube-kanaal.

Met dank aan Wzc de foyer vzw voor het ter beschikking stellen van de locatie. 

Jobsite

Op deze site vind je alle informatie te vinden over een job bij Politiezone Gent. Daarnaast vinden potentiële kandidaten er ook terug aan welke criteria ze moeten voldoen om flik te worden en welke stappen ze zullen moeten doorlopen in het kader van de selectieprocedure.

Tenslotte voorziet de website in een aantal tips ter ondersteuning bij de voorbereiding op de selectieproeven. Aan de hand van een aantal voorbeeldvragen krijgt de kandidaat-flik ook een idee van de uitdagingen die hem of haar nog te wachten staan tijdens de proeven.