Maatregelen Coronavirus Politie Gent

Update 04-05-2020
Rekening houdende met de maatregelen die de regering oplegt om de verspreiding van het Coronavirus te proberen beperken, en met de gevolgen die ons korps en onze mensen hier momenteel van ondervinden, zijn ook wij genoodzaakt om enkele aanpassingen te doen in onze (niet-dringende) dienstverlening.

 

We heroriënteren ons personeel en zetten ze zo efficiënt mogelijk in om zowel onze dringende dienstverlening als onze reguliere politiewerking te blijven garanderen. Voor ons zijn het vanzelfsprekend extra drukke dagen en wij hopen dat jullie begrijpen dat wij niet altijd en overal even snel aanwezig kunnen zijn. Maar weet dat jullie steeds op ons kunnen blijven rekenen, ook in deze moeilijke tijden. Wij rekenen op de verantwoordelijkheid en burgerzin van iedereen om de opgelegde richtlijnen na te leven. Daarom vragen we jullie aandacht voor onderstaande maatregelen.

Vanaf 4 mei vier politiebalies open

Vanaf maandag 4 mei 2020 kan je in vier politiebalies terecht om een dringende aangifte te doen. Het gaat om het Algemeen Politiecentrum Gent, het Commissariaat Gent Centrum, het Commissariaat Nieuw Gent en het Commissariaat Ledeberg. Alle info vind je hier.

Voor dringende tussenkomsten > bel 101

Indien je in nood bent en dringende politiehulp nodig hebt, dan bel je uiteraard nog steeds naar het noodnummer 101 of 112.

Veelgestelde vragen rond Corona en meertalige informatie

De Stad Gent heeft een overzicht op hun website van veelgestelde vragen rond de maatregelen in het kader van het Coronavirus (klik hier). Ze hebben deze ook vertaald in een aantal talen waaronder Roemeens, Spaans, Arabisch, Turks, Bulgaars,... (klik hier)

Ook de algemene site van de regering rond het Covid-19 staan er enkele veelgestelde vragen. Deze werden ook vertaald in een aantal andere talen. Klik hier.
Voor doven en slechthorenden staan er op deze website ook enkele filmpjes met info in gebarentaal. Klik hier.

Het Agentschap Integratie en Inburgering heeft ook een aantal documenten in verschillende talen op hun site geplaatst waaronder een affiche 'Hoe kan je besmetting voorkomen?' en een affiche met een opsomming van de maatregelen.
> Naar de site