Maatregelen Coronavirus Politie Gent

Update 24-07-2020
Rekening houdende met de maatregelen die de regering oplegt om de verspreiding van het Coronavirus te proberen beperken, en met de gevolgen die ons korps en onze mensen hier momenteel van ondervinden, zijn ook wij genoodzaakt om enkele aanpassingen te doen in onze (niet-dringende) dienstverlening.

Aandacht

 

We heroriënteren ons personeel en zetten ze zo efficiënt mogelijk in om zowel onze dringende dienstverlening als onze reguliere politiewerking te blijven garanderen. Voor ons zijn het vanzelfsprekend extra drukke dagen en wij hopen dat jullie begrijpen dat wij niet altijd en overal even snel aanwezig kunnen zijn. Maar weet dat jullie steeds op ons kunnen blijven rekenen, ook in deze moeilijke tijden. Wij rekenen op de verantwoordelijkheid en burgerzin van iedereen om de opgelegde richtlijnen na te leven. Daarom vragen we jullie aandacht voor onderstaande maatregelen.

UPDATE 24/07: Mondmaskers verplicht aan onze balies vanaf zaterdag 25/07

De Nationale Veiligheidsraad heeft op donderdag 23 juli beslist dat vanaf zaterdag 25 juli mondmaskers VERPLICHT zijn in alle openbare gebouwen. Onze politiecommissariaten vallen hier ook onder. Kom je dus aangifte doen aan één van balies, zet dan je mondmasker op voor het binnengaan. Opgelet! Enkel in het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12) kan je nog terecht zonder afspraak. Onze andere politiebalies werken op afspraak. Meer info hierover vind je hier

Voor dringende tussenkomsten > bel 101

Indien je in nood bent en dringende politiehulp nodig hebt, dan bel je uiteraard nog steeds naar het noodnummer 101 of 112.

Veelgestelde vragen rond Corona en meertalige informatie

De Stad Gent heeft een overzicht op hun website van veelgestelde vragen rond de maatregelen in het kader van het Coronavirus (klik hier). Ze hebben deze ook vertaald in een aantal talen waaronder Roemeens, Spaans, Arabisch, Turks, Bulgaars,... (klik hier)

Ook de algemene site van de regering rond het Covid-19 staan er enkele veelgestelde vragen. Deze werden ook vertaald in een aantal andere talen. Klik hier.
Voor doven en slechthorenden staan er op deze website ook enkele filmpjes met info in gebarentaal. Klik hier.

Het Agentschap Integratie en Inburgering heeft ook een aantal documenten in verschillende talen op hun site geplaatst waaronder een affiche 'Hoe kan je besmetting voorkomen?' en een affiche met een opsomming van de maatregelen.
> Naar de site