Resultaten 80ste z6sdaagse van Gent

Het is gebeurd, Iljo Keisse heeft op gepaste wijze afscheid genomen van “zijn” zesdaagse. De overwinning kon hij niet meenemen naar huis, een staande ovatie wel. Ook op politioneel vlak kunnen we spreken van een geslaagde editie.

Wielrenner

Ook dit jaar zakten veel supporters af naar Gent voor dit zes dagen durend wielerfeest. Veel volk betekent echter ook een impact op de toegangswegen, met eventuele verkeersproblemen tot gevolg. Om de overlast tot een minimum te beperken, namen de Stad Gent en de Gentse politie een aantal preventieve maatregelen.

De Gentse flikken controleerden dagelijks in en rond het Citadelpark op foutparkeren.

Tijdens de voorbije zesdaagse werden 40 verkeersovertredingen vastgesteld en dienden drie voertuigen te worden getakeld wegens het parkeren op plaatsen voor mindervaliden. Daarnaast werden ook 58 GAS-boetes uitgeschreven.

Optreden politie en security

Door de aanwezigheid van politie en security in en rond het Kuipke kon er bij eventuele problemen snel opgetreden worden waardoor de serene en ludieke sfeer - eigen aan de zesdaagse - behouden werd. Kleine problemen en discussies konden hierdoor direct in de kiem gesmoord worden.

Verzorgingen

Tijdens deze editie moesten in totaal 94 personen verzorgd worden. Drie bezoekers werden naar het ziekenhuis afgevoerd.