Start nieuwe TV-serie “De veiligheid van het land”

Vanavond - maandag 28 januari 2019 - start op één de zevendelige reeks “De veiligheid van het land”. Deze reeks geeft een unieke blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken, het hart van het veiligheidsnetwerk van ons land. De reeks toont hoe het federale crisiscentrum de klok rond samenwerkt met andere veiligheidsdiensten om de burgers in ons land zo goed mogelijk te beveiligen en beschermen. Ook de Politiezone Gent komt aan bod tijdens twee afleveringen.

Zevendelige reeks

Zes maanden lang mochten de programmamakers het reilen en zeilen volgen achter de schermen bij de belangrijkste spelers in het Belgische veiligheidslandschap. Zo volgden ze de permanentiedienst van het Crisiscentrum, die 24/7 in contact staat met alle veiligheidsdiensten en kleine en grote gebeurtenissen opvolgt. Ook bij de communicatiedienst, die instaat voor het delen van snelle en correcte info aan de bevolking en de journalisten, werd gefilmd.

Politie Gent komt in twee van deze afleveringen aan bod, nl. die over het WK voetbal op grote schermen (aflevering 4) en - uiteraard - de Gentse Feesten 2018 (aflevering 5).

Aflevering 4: WK voetbal op grote schermen

De hete zomer van 2018 wordt volledig beheerst door de WK-gekte. Hoe beter onze Duivels in Rusland presteren, hoe drukker het wordt voor de veiligheidsdiensten in België.

Deze aflevering staat gepland op maandag 18 februari 2019.

Aflevering 5: Gentse Feesten 2018

Al 175 jaar worden in Gent tijdens de zomer de Gentse Feesten georganiseerd. De muziek en sfeer zorgen voor een ware volkstoeloop en dat betekent heel wat extra werk voor de veiligheidsdiensten.

Tijdens de feesten van 2018 wordt er een rampoefening georganiseerd om te testen hoe snel de hulpdiensten kunnen reageren op een rampsituatie. Ook het Be-Alert systeem wordt getest: binnen een bepaald gebied willen ze iedereen een alarm-smsje sturen.

Deze aflevering staat gepland op maandag 25 februari 2019.

Meer informatie

De eerste aflevering staat gepland op maandag 28 januari 2019 om 21.30 uur op één.

Meer informatie vind je terug op deze website.