Valkuil bij invullen adres in Police-on-web

Police-on-web is een handige tool om online aangifte te doen van enkele specifieke niet-dringende gevallen. Er duikt blijkbaar wel een valkuil op bij het manueel ingeven van een adres in het programma.

Laptop

Je moet eerst en vooral inloggen via CSAM en dan worden sommige gegevens, zoals je adres, automatisch ingevuld en dan is er sowieso geen probleem. Maar wanneer je, bijvoorbeeld bij de plaats van het feit, manueel nog een ander adres moet ingeven, dan is het belangrijk dat je de juiste postcode invult. In Gent betekent dit de postcode van de deelgemeente (vb. 9050 voor Gentbrugge) en dus niet standaard altijd ‘9000’. In het veld ‘Gemeente’ mag je dan weer wel ‘Gent’ invullen. Dus “9050 Gent” zal het systeem aanvaarden, net als “9050 Gentbrugge”. Maar als je “9000 Gent” invult bij een straatnaam die in Gentbrugge ligt, zal je een foutmelding krijgen en het formulier niet kunnen indienen.

Twijfel je over de deelgemeente waarin de straat valt? Typ dan eens in Google de straatnaam + “Gent” in en dan zal je de postcode zien verschijnen.

We hebben dit probleem intussen aangekaart bij de dienst die instaat voor het beheer van Police-on-web en hopen op een snelle oplossing zodat de tool gebruiksvriendelijker kan worden in de toekomst. We bieden alvast onze excuses aan voor het ongemak.