Vanaf 4 mei vier politiebalies open

Vanaf maandag 4 mei 2020 kan je in vier politiebalies terecht om een dringende aangifte te doen. Het gaat om het Algemeen Politiecentrum Gent, het Commissariaat Gent Centrum, het Commissariaat Nieuw Gent en het Commissariaat Ledeberg.

Enkel dringende aangiftes

We vragen met aandrang om enkel voor dringende aangelegenheden naar het politiekantoor te komen. Wegens de Coronacrisis en de bijhorende werkdruk kunnen wij enkel dringende aangiftes opnemen van inwoners van Gent of van feiten die op het grondgebied Gent gebeurd zijn. Momenteel noteren we geen aangiftes of klachten voor andere politiezones.

We vragen om aangiftes die kunnen wachten, sowieso uit te stellen tot wanneer de maatregelen rond het Coronavirus worden opgeheven. Een aantal niet-dringende aangiftes kan je doen via Police-On-Web. Denk maar aan (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, diverse beschadigingen en graffiti. We raden aan om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken en dus niet fysiek aangifte te komen doen aan een onthaal.

Door de coronacrisis is dit digitaal loket tijdelijk uitgebreid met een aantal misdrijven, zodat je nu ook die feiten online kan aangeven. Let op! Dit loket kan echter enkel gebruikt worden voor niet-dringende aangiften. Bovendien moet je er rekening mee houden dat de verwerking van deze aangifte enkele weken kan duren.

Verlies of diefstal van identiteitskaart

Ben je je identiteitskaart verloren of werd deze gestolen? Wij vragen aan burgers met een Belgische identiteitskaart om dan naar de Dienst Burgerzaken van Stad Gent te gaan en niet naar de politie. Opgelet, zij werken momenteel enkel op afspraak. Maak een afspraak online via hun website. Niet-Belgen moeten hiervoor wel naar de politie gaan.

Voorzorgsmaatregelen

Uiteraard hanteren de politiebalies de nodige voorzorgsmaatregelen inzake het Coronavirus. De maatregelen zijn geafficheerd aan de commissariaten, we vragen met aandrang om ze te respecteren.

Neem vooraf telefonisch contact op met de politiebalie. Zo voorkomen we eventuele overbodige verplaatsingen. Ook ter plaatse kan je het politiekantoor niet vrij binnenwandelen. Je moet je eerst aanmelden.

Hou steeds voldoende afstand, zowel buiten in de wachtrij t.a.v. andere bezoekers als binnen t.a.v. onze personeelsleden.

Een medewerker kan jou eventueel vragen om een mondmasker te dragen. Heb je zelf geen mondmasker bij dan krijg je er één.
 

Openingsuren en contactgegevens

Algemeen Politiecentrum Gent

Antonius Triestlaan 12

09 266 69 48

Elke dag open van 8 uur tot 16.30 uur

Commissariaat Gent Centrum

Belfortstraat 4

09 266 61 00

Elke dag open van 8 uur tot 16.30 uur

Op zondag van 10 uur tot 16.30 uur

Commissariaat Nieuw Gent

Rerum Novarumplein 186

09 266 63 60

Elke werkdag open van 8 uur tot 13 uur

Op woensdag ook van 14 uur tot 16.30 uur

Commissariaat Ledeberg

Ledebergplein 29

09 266 63 50

Elke werkdag open van 8 uur tot 13 uur

Op woensdag ook van 14 uur tot 16.30 uur