We redden allemaal mensenlevens tijdens de ROADPOL Safety Days

We redden allemaal mensenlevens, elke dag. En het is niet eens zo moeilijk. Morgen starten de Roadpol Safety Days (16-22 september). Dan zetten mensen zoals jij en ik, samen met politiediensten in heel Europa, zich in voor meer verkeersveiligheid.

ROADPOL Safety Days

In Europa sterven dagelijks gemiddeld 70 mensen in het verkeer. Daarom roept ROADPOL, het Europese netwerk voor wegpolitie, alle weggebruikers op om eens stil te staan bij hun gedrag op de baan. Ze delen tijdens deze actieweek tips om de potentiële gevaren op de weg te verminderen en jouw veiligheid te vergroten, of je nu de baan op gaat met een auto, motor, (elektrische) fiets of als voetganger. Ze zijn ervan overtuigd dat we met collectieve inspanningen het aantal verkeersdoden in Europa minstens 1 dag kunnen reduceren naar 0. De hashtag van de campagne dit jaar is niet voor niets #zeromeanslife. Op 20 september zullen ze het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Europa bewust gaan tellen om hopelijk een resultaat van de campagne op te merken in het cijfer. 

Doe mee aan de wedstrijd met foto's van jouw actie!

ROADPOL roept weggebruikers van alle soorten organisaties, veiligheidsinstanties, scholen (van kleuterscholen tot universiteiten) en privébedrijven op om in hun organisatie iets te organiseren om verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. Jij ook? Goed nieuws! Dan kan je meedoen aan de fotowedstrijd die ROADPOL organiseert. Publiceer een foto van jouw actie op je eigen sociale mediakanalen (Facebook, Twitter (X), Instagram en/of LinkedIn) met de hashtag #zeromeanslife. Tag ook @roadpol_eu of @roadpol (afhankelijk van het sociale mediakanaal). Je kan ook altijd je foto's doorsturen naar ROADPOL Media Management (media@roadpol.eu).

De foto's moeten ingeleverd worden in de loop van de actieweek (16-22/september). Daarna zal een jury de winnende foto's selecteren op basis van bepaalde criteria zoals fotokwaliteit en relevantie. De winnende foto's zullen deel uitmaken van de communicatiecampagne van de ROADPOL Safety Days van 2024. De winnaars worden ten laatste op 2 oktober 2023 bekendgemaakt via sociale media.

https://www.roadpolsafetydays.eu/

Labels