We wensen u het #knallerbeste

Iedereen is het er over eens: ook 2021 was een heel bijzonder jaar. En de eindejaarsfeesten zullen daar geen uitzondering op vormen. Voor sommigen is vuurwerk onlosmakelijk verbonden met een feestelijke overgang van oud naar nieuw. In pre-Corona-tijden konden wij iedereen nog adviseren om naar een georganiseerd spektakelvuurwerk te gaan. Maar ook dit jaar heeft het virus daar een stokje voor gestoken. En toch is zelf vuurwerk afsteken geen goed idee. Het is niet alleen verboden maar ook levensgevaarlijk en asociaal.

campagnebeeld FOD Economie knallerbeste

Campagne FOD Economie

Als je dan toch van plan bent om 2021 knetterend af te sluiten met voetzoekers of vuurwerk dan hoeven we jou niet te vertellen dat je die veilig moet gebruiken. Op de campagnewebsite #knallerbeste legt de FOD Economie uit welke voorzorgen je het beste neemt, waar je vuurwerk het beste kan afsteken, enz. Deze do’s-and-don’ts zorgen ervoor dat je het eindejaar niet verknalt. Je vindt er ook tips over wat je kan doen als het dan toch misloopt.

De FOD Economie heeft ook een interessante brochure ‘Verknal uw feest niet’ ontwikkeld. Je vindt de brochure hier.

Controle op verkoop

Onze Wijkpolitie voert ook dit jaar controles uit op de verkoop van vuurwerk. Zij doen dit samen met collega’s van de FOD Economie en de Brandweerzone Centrum.

De Gentse flikken wensen jou veilige en gezonde feestdagen. Hou vol! En laat ons hopen dat we in 2022 terug samen naar een georganiseerd spektakelvuurwerk kunnen gaan.