Weekendcontroles: alcohol en afleiding in het verkeer

Afgelopen weekend vonden opnieuw verschillende verkeerscontroles plaats. 

politiecontrole

Zaterdag in de vroege ochtenduurtjes controleerde de politie op alcohol en drugs in het verkeer ter hoogte van het Sint-Annaplein en de Lange Violettestraat. Tussen 6 uur en 9u30 werden 515 bestuurders gecontroleerd. Acht bestuurders reden onder invloed van alcohol. Twee chauffeurs moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Van drie bestuurders werd een speekseltest afgenomen om drugs op te sporen, in één geval was deze test positief. Deze bestuurder had eerder ook al positief getest op alcohol. Zijn rijbewijs was reeds ingetrokken, daarom werd het voertuig waarmee hij zich verplaatste en waarvan hij niet de eigenaar was, geïmmobiliseerd voor 12 uur. 

Ook ter hoogte van de Bunderweg controleerde de politie op alcohol in het verkeer. Deze controle vond plaats zaterdagnamiddag. 665 bestuurders werden gecontroleerd, vijf onder hen hadden een glaasje te veel op. Later die dag stelde de politie een controlepost op in de Brugsesteenweg. Van de 154 gecontroleerde chauffeurs reden er 3 onder invloed.

Gisteren controleerde de politie op die andere killer in het verkeer: afleiding, bijvoorbeeld door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Niettegenstaande het op deze Pinkstermaandag zeer rustig was op de weg, betrapte de politie 15 bestuurders op gsm-gebruik achter het stuur. In zes gevallen werd het rijbewijs van de bestuurder in kwestie ingetrokken in opdracht van het parket: 4 keer betrof het een professionele bestuurder (vrachtwagenchauffeurs), 4 keer werd de overtreding gepleegd door een bestuurder die eerder al betrapt was op gsm-gebruik achter het stuur (recidive).

Labels