Zone 30 in woonwijk Rijvissche (Zwijnaarde)

De woonwijk Rijvissche in Zwijnaarde werd eind augustus een zone 30. In de Rijvisschestraat werd het snelheidsregime van 70 naar 50 gewijzigd. Trager verkeer is een belangrijke stap naar een aangenamere en veiligere leefomgeving. In de eerste weken na de invoering van de zone 30 werden er snelheidsindicatieborden geplaatst om bestuurders attent te maken op de gereden snelheid. Ook de Gentse politie houdt een oogje in het zeil.

De politie controleerde onlangs twee keer op snelheid in de Rijvisschestraat, op 8 november en op 10 november. In totaal passeerden 654 voertuigen langs de camera. Die flitste 225 keer. 34% van de bestuurders reed dus te snel en mag een boete verwachten. Twee bestuurders kwamen zelfs in aanmerking voor de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs voor 15 dagen.

De zone 30 wordt met verkeersborden en grondmarkeringen aangeduid. Wil jij als bewoner meehelpen om iedereen er op te wijzen dat er nu een zone 30 is in uw wijk? Je kan nog steeds een vouwbord zone 30 afhalen in het Dienstencentrum Zwijnaarde (Hutsepotstraat 29, 9052 Zwijnaarde) of bij het Mobiliteitsbedrijf (Sint Michielshelling 9, 9000 Gent) om aan je raam te kleven.