Jongeren

Onze Politiezone heeft een hart voor jongeren. Het Bureau Aanspreekpunt Scholen en onze jeugdinspecteurs staan steeds ter beschikking van scholen en jongeren met vragen. Wij openen ook de deuren voor scholen die graag eens op bezoek wensen te komen.

Bureau Aanspreekpunt Scholen

Het Bureau Aanspreekpunt Scholen (BAS) is binnen de Gentse politie hét aanspreekpunt voor de Gentse scholen. Het zorgt voor de nodige opvolging en sturing van specifieke vragen van scholen

Lees meer >

Jeugdinspecteurs

Sinds mei 2011 beschikt de Gentse politie over zes jeugdinspecteurs, dat is één per hoofdcommissariaat. De jeugdinspecteurs hebben stuk voor stuk een groot hart voor jongeren. Ze zijn voor de jongeren van hun buurt een luisterend oor, een aanspreekpunt en een spreekbuis naar het beleid toe.

Lees meer >

Cyberpesten

Het gebruik van sociale media door jongeren is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Sociale communicatiemiddelen zijn leuk maar er bestaan jammer genoeg ook gevaren.

Eén van die gevaren is cyberpesten - dit is een verzamelnaam voor alle vormen van pesterijen die gebruik maken van ICT (informatie- en communicatietechnologieën, zoals internet, gsm of computer) om slachtoffers lastig te vallen, te bedreigen, te beledigen, ...

Lees meer >

Schoolbezoeken

Het is ondertussen al een vertrouwd beeld op woensdagvoormiddag: een groep leerlingen die in onze politiekazerne een kijkje achter de schermen komt nemen. Alle Gentse scholen kunnen zo'n bezoek bij de Politie Gent aanvragen.

Lees meer >

Politie op school

Wil je graag een politie-inspecteur in de klas of op school uitnodigen? Dat kan! Tijdens het bezoek krijgen de leerlingen meer uitleg over de taakinhoud van de politie, krijgen ze te zien wat er aan een wapengordel hangt, mogen ze eens in een politiecombi zitten, enz. Maar de politie-inspecteur kan ook dieper ingaan op vragen rond verkeersveiligheid.

Lees meer >

Jongeren