8% reed onder invloed van alcohol en/of drugs

Afgelopen weekend controleerde de Gentse politie op alcohol en drugs aan Dok-Noord (zaterdagochtend tussen 5u30 en 8u00) en in de omgeving van Zuid (zondagochtend tussen 6u00 en 8u30). Daarbij werden 309 bestuurders gecontroleerd.

15 personen reden onder invloed van alcohol. Tijdens de controles werden ook 26 speekseltesten afgenomen, 12 chauffeurs bleken onder invloed van drugs. Drie onder hen hadden bovendien ook een glaasje te veel op.

Tijdens de controle zaterdagochtend aan Dok-Noord probeerde iemand te ontsnappen aan de controle en pleegde daarbij een heleboel verkeersinbreuken. Een motorrijder van de politie kon hem echter onderscheppen. Zowel de drugstest als de alcoholtest die daarop volgden, tekenden positief. De alcoholtest gaf een resultaat van 2 promille weer. Het rijbewijs van deze chauffeur werd uiteraard onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Nog twee andere chauffeurs moesten zaterdagochtend hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen.

De politie besteedde ook aandacht aan overdreven snelheid. 640 bestuurders werden gecontroleerd aan Dok-Zuid. 14% reed te snel. Eén persoon passeerde de camera aan 105 km/h, terwijl er een maximumsnelheid van 50 km/h geldt.

Bij de alcoholcontrole van zondagochtend kwamen twee bestuurders in aanmerking voor de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs voor 15 dagen. Zij konden echter geen rijbewijs voorleggen, daarom werd hun voertuig ingehouden.