BOB liet het even afweten

Gisterenavond en -nacht controleerde de Gentse politie op alcohol en drugs in het verkeer ter hoogte van de Wiedauwkaai en de omgeving van de Koopvaardijlaan en het Antwerpenplein.

Van de 285 gecontroleerde bestuurders reden er 19 onder invloed van alcohol of drugs (= 6,8 %). 13 bestuurders reden onder invloed van alcohol, 6 bestuurders reden onder invloed van drugs.

Drie gecontroleerde bestuurders waren geen houder van een rijbewijs. Eén van deze bestuurders reed onder invloed van drugs, een tweede onder invloed van alcohol.

Een andere bestuurder had ooit een rijbewijs, maar kon dit niet voorleggen aangezien het rijbewijs al een maand op de rechtbank lag naar aanleiding van een eerdere veroordeling tot een rijverbod van 6 maanden. Toch vond de jongeman het nodig een voertuig te besturen, zelfs onder invloed van drugs.

Nog een bestuurder vluchtte in de Wiedauwkaai weg van de controle. Tijdens zijn vlucht veroorzaakte hij een verkeersongeval (louter materiële schade). Na interceptie door onze ploegen bleek ook deze bestuurder onder invloed te rijden van alcohol.

Eén voertuig werd in beslag genomen op bevel van de procureur des Konings omdat de bestuurder, tevens eigenaar van het voertuig, geen geldig rijbewijs had. 2 Rijbewijzen werden ingehouden omdat na een eerste onderzoek er ernstige vermoedens zijn dat de rijbewijzen vals waren. Beide rijbewijzen zijn overgemaakt aan de Federale Politie voor echtheidsonderzoek.