Ook in de file is het gebruik van de GSM geen goed idee!

Op donderdag 21 februari 2019 hield onze Verkeersdienst een controleactie gordel/GSM. Tijdens deze actie werd aandacht besteed aan het dragen van de gordel en het gebruik van de GSM achter het stuur. In de loop van de vooravond stelden ze zich op aan de Port Arthurlaan waar het op dat moment file was door de avondspits.

Tijdens deze actie kregen 26 bestuurders een boete voor het gebruik van de GSM achter het stuur. Opvallende cijfers aangezien er toen file was. We merken op dat de intentie om de GSM achter het stuur te gebruiken als er file is, groot is. En dat is geen goed idee want ook in de file moet je je aandacht op de rijbaan houden en al zeker op de bestuurder voor je. Daarnaast kregen zeven bestuurders een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de gordel. Tot slot werden nog zeven andere inbreuken vastgesteld en beboet.

Wist je dat?

Ook fietsen en GSM-gebruik gaan niet samen. Fietsers die betrapt worden op het gebruik van de GSM terwijl ze effectief aan het fietsen zijn, kunnen dezelfde boete krijgen als autobestuurders, nl. €116 (= overtreding 2de graad).