Politie Gent controleert autocars aan Flanders Expo

Donderdag 17 januari organiseerde de Verkeersdienst van Politie Gent een actie gericht op autocars. De actie vond plaats op de parking van Flanders Expo waar op dat moment veel bussen aanwezig waren die schoolkinderen vervoerden naar de SID-in beurs. Het doel van de actie is om enerzijds de veiligheid van de passagiers te garanderen en anderzijds de arbeidsomstandigheden van de chauffeurs te controleren. De lokale politie werd bijgestaan door een team van de federale politie, de RVA en de FOD Toezicht Sociale Wetten.

In totaal werden 61 bussen en hun chauffeurs gecontroleerd op technische eisen, boorddocumenten en alcohol met toch een paar opmerkelijke resultaten. In totaal werd voor 7.548 euro aan boetes uitgeschreven.

  • 14 bussen vertoonden technische gebreken. Dit ging voornamelijk om het ontbreken van noodhamers, vervallen brandblussers, loshangende vloerbekleding, slecht werkende gordels of ontbrekende pictogrammen.
  • 5 inbreuken tegen de vervoersvergunning.
  • 6 inbreuken op het reisblad.
  • 5 inbreuken tegen de rij- en rusttijden.
  • Van alle chauffeurs werd ook een alcoholtest afgenomen. Spijtig genoeg liepen twee chauffeurs hier ook tegen de lamp. Hun rijbewijs werd voor enkele uren ingehouden.

autocars