Politie Gent treft snoep en verzorgingsproducten aan en geeft buit aan goed doel

Op dinsdag 3 december 2019 heeft de Gentse politie tijdens een actie S.T.R.O.P., Samen Tegen Rondtrekkende dadergroepen en Overlastplegers, twee verdachten opgepakt.

Tijdens een controle op de Sint-Lievenslaan met de Stropkaai werd een auto aan de kant gezet ter controle. In deze auto troffen we vijf volle vuilniszakken aan met daarin een hele hoop snoepjes (o.a. Twix, Haribo-snoepen, Snickers, enz.) in de originele verpakking, alsook een hele lading ongeopende verzorgingsproducten (o.a. tandpasta, deo, shampoo, enz.). De twee verdachten, allebei met de Roemeense nationaliteit, werden gearresteerd. Beiden werden door het Parket Oost-Vlaanderen onmiddellijk gedagvaard in snelrecht.

Goed doel

De buit - allen ongeopend en in de originele verpakking - wordt deze namiddag (woensdag 04/12) naar Huize Triest gebracht en overhandigd.

Huize Triest is een huis waar mensen zich ten volle mens kunnen voelen. Van een warme douche, een broodje, kopje thee of koffie tot luisterbereidheid, stilte of een diepgaand gesprek: in Huize Triest is iedereen steeds welkom.