Politie haalt motorrijder die zonder rijbewijs aan meer dan 100 km/h door bebouwde kom vlamt uit het verkeer

Tijdens een snelheidscontrole gisterenochtend in de Luchterenstraat in Drongen reed bijna de helft  (48%) van de gecontroleerde voertuigen te snel. De controle volgde op klachten van buurtbewoners over hardrijders. De politie schakelde een anoniem flitsvoertuig in. In volle ochtendspits noteerden we snelheden die zelfs boven de toegestane snelheid op de snelweg komen. Een motor vlamde voorbij aan 148 km/h, en een auto werd geflitst aan 128 km/h. De toegelaten snelheid op de plaats van de controle bedraagt 50 km/h. Het spreekt voor zich dat dergelijke snelheden niet thuishoren in de bebouwde kom.

Om paal en perk te stellen aan asociaal rijgedrag van dit kaliber, waarbij bestuurders niet enkel zichzelf maar ook andere (en zwakke) weggebruikers in gevaar brengen, keerde de politie vanmorgen terug naar dezelfde locatie voor een nieuwe controle, ondersteund door motorrijders om snelheidsduivels uit het verkeer te halen.

Een motorrijder die aan 102 km/h voorbij de controle reed werd daarbij onderschept. Het betreft een 37-jarige man uit Evergem die in de buurt van de controle werkt (dagelijks woon-werkverkeer). De man bleek bovendien niet over een rijbewijs te beschikken om een motor te besturen. Aangezien er geen rijbewijs voorhanden was om in te trekken, werd in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen de motor geïmmobiliseerd. De man wordt gedagvaard voor de politierechtbank.