Resultaten 79ste zesdaagse van Gent

Het jaarlijkse wielerfeest in het Gentse Kuipke zit er weer op. Veel valpartijen en een spannende ontknoping met uiteindelijk twee Belgische eindwinnaars. Op politioneel vlak mogen we spreken van een geslaagde editie van deze 79ste zesdaagse.

Maatregelen

Zoals elk jaar, zakten ook dit jaar vele supporters af naar Gent voor dit zes dagen durend wielerfeest. Veel volk betekent echter ook een impact op de toegangswegen, met eventuele verkeersproblemen tot gevolg. Om de overlast tot een minimum te beperken, namen de Stad Gent en de Gentse politie een aantal preventieve maatregelen.

De politie controleerde dagelijks in en rond het Citadelpark op foutparkeren.
Gedurende de hele zesdaagse werden 57 verkeersovertredingen vastgesteld en werden zes voertuigen getakeld. Daarnaast werden ook nog 95 GAS-boetes uitgeschreven.

Ook de Stad Gent hield een oogje in het zeil en controleerde vooral op het naleven van het bewonersparkeren in de buurt van het Kuipke.

Optreden politie en security

Door de aanwezigheid van politie en security in en rond het Kuipke kon er bij eventuele problemen snel opgetreden worden waardoor de serene en ludieke sfeer - eigen aan de zesdaagse - behouden werd. Kleine problemen en discussies konden hierdoor direct in de kiem gesmoord worden.

Verzorgingen

Tijdens deze editie moesten in totaal 80 personen verzorgd worden. Elf bezoekers werden uiteindelijk naar het ziekenhuis afgevoerd.