Resultaten controleactie snelheid met interceptie dd 24/02/2019

Op zondag 24 februari 2019 deed onze Verkeersdienst, van 14u00 tot 22u00, een actie snelheid met interceptie. Ze stelden zich op in de Industrieweg richting Merelbeke en op de Antwerpsesteenweg richting Gent.

19,5% rijdt te snel op de Industrieweg - max. gemeten snelheid van 219km/u!

Op de Industrieweg (max. snelheid = 90km/u) werden 1110 bestuurders gecontroleerd - 217 onder hen reden te snel (= 19,5%).

Het rijbewijs van vier bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Eén van deze bestuurders werd op zijn motor geflitst aan de weerzinwekkende snelheid van 219km/u. Daarnaast werd nog een motorrijder geflitst aan 181km/u, één autobestuurder aan 176km/u en een andere aan 146km/u.

Op dit controlepunt werden 143 bestuurders gecontroleerd door middel van sampling. Zes bestuurders moesten effectief blazen maar bleken uiteindelijk allemaal ‘safe’ rond te rijden.

Tijdens deze controle op de Industrieweg werden nog twee andere inbreuken vastgesteld en beboet.

98% houdt zich aan de snelheid op de Antwerpsesteenweg

Op de Antwerpsesteenweg (max. snelheid = 70km/u) werden 149 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders hielden zich niet aan de opgelegde snelheid (= 2%). Hier werd een topsnelheid gemeten van 103 km/u.

Op dit controlepunt werden 287 samplingtesten afgenomen. Drie bestuurders bliezen ‘positief’. Dit resulteerde in de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen voor één van deze bestuurders. De overige twee moesten hun rijbewijs afgeven voor 6 uren. Daarnaast bliezen nog drie bestuurders ‘alarm’. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uren.

Er werden nog drie anderen inbreuken vastgesteld en beboet.

Bovenstaande resultaten tonen aan dat controleacties op snelheid in het verkeer belangrijk zijn én blijven. Ook in de toekomst zal Politie Gent blijven inzetten op deze acties en snelheidsduivels uit het verkeer blijven halen.