Resultaten controleacties paasweekend

De Gentse Flikken zaten niet stil tijdens het paasweekend: verspreid over Gent vonden verschillende verkeerscontroles plaats.

Op Pasen werden in Ledeberg 98 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer. Vier bestuurders reden onder invloed van alcohol, één bestuurder testte positief op drugs. Een bestuurder die in de omgeving roekeloos rondreed werd staande gehouden. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

Op paasmaandag werd er gecontroleerd op verschillende locaties. In de vroege ochtend stelde de politie een controlepost op in de Henri Crombezlaan. 48 bestuurders werden gecontroleerd op alcohol. Twee bestuurders die positief bliezen bleken ook positief op drugs te testen waardoor hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen. Zes andere bestuurders testten positief op drugs.

Later die dag volgden nog snelheidscontroles in Dok Zuid, de John F. Kennedylaan en de Eversteinlaan. In Dok-Zuid werden 1.831 voertuigen gecontroleerd, 235 (12%) reden sneller dan de toegestane 50 km/h. Twee bestuurders, geflitst aan respectievelijk 93 km/h en 96 km/h, komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs. Op deze locatie werden ook 273 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs. 2 bestuurders reden onder invloed van alcohol. Eén van hen blies 1,98 promille waardoor de politie wou overgaan tot de intrekking van het rijbewijs. De bestuurder, een motorrijder, kon echter geen rijbewijs voorleggen omdat dit al ingetrokken was. Het voertuig werd in opdracht van het parket in beslag genomen en getakeld. Eén bestuurder testte positief op drugs, kon ook geen rijbewijs voorleggen waardoor de politie overging tot takeling van het voertuig.

In de John F. Kennedylaan werden gisterennamiddag 561 bestuurders gecontroleerd op overdreven snelheid. 16% reed te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 132 km/h waar de toegestane snelheid 90 km/h bedraagt.

In de Eversteinlaan tenslotte werden 394 voertuigen gecontroleerd, 13% reed te snel. Een bestuurder die werd betrapt op sturen terwijl hij nog niet de herstelexamens had afgelegd zag zijn voertuig getakeld worden in opdracht van het parket.