Resultaten “Keep the stadium clean” dd 19/10/2019

Op zaterdag 19 oktober 2019 speelde KAA Gent thuis tegen Waasland-Beveren in de Ghelamco Arena. Voor en tijdens deze voetbalwedstrijd deed de Gentse politie een drugsactie in het stadion. De politie werkte voor deze actie samen met de Voetbalcel, de veiligheidsverantwoordelijke van de club KAA Gent en het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent.

Resultaten

Bij de actie van zaterdagavond werden in totaal 375 personen met een drughond gecontroleerd. 16 personen werden door de drughond aangeduid, wat resulteerde in drie positieve fouilles.

Deze drie personen kregen en betaalden onmiddellijk een minnelijke schikking tussen de €100 en €350. Ze moesten ook meteen het stadion verlaten. Van de veiligheidsverantwoordelijke van de club kregen ze bovendien een officiële waarschuwing waardoor ze bij de Voetbalbond en de andere clubs bekend zijn en bij een volgende misstap binnen de drie jaar tegen een effectieve uitsluiting/stadionverbod aankijken.

Ook in de (nabije) toekomst zullen nog acties volgen. Samen met alle partners werken we immers aan een drugsvrije Ghelamco Arena.