Resultaten snelheidscontroles Drongen

Gisterennamiddag en –avond controleerde de Gentse lokale politie op snelheid op verschillende locaties in Drongen. Daarbij werden heel wat laagvliegers vastgelegd op de gevoelige plaat van onze camera.

De politie stelde tussen 14.00 uur en 22.00 uur controledispositieven op aan de Deinsesteenweg (max. 70 km/h), Gavergrachtstraat (max. 50 km/h) en Luchterenstraat (max. 50 km/h). In totaal passeerden 1.261 voertuigen, bijna 1 op 4 reed te snel (24%). De topsnelheden zijn zorgwekkend: op de Deinsesteenweg noteerden we 135 km/h, in de Gavergrachtstraat 94 km/h en in de Luchterenstraat 100 km/h. De rijbewijzen van drie snelheidsduivels werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De politie controleerde ook op alcohol op de locaties in kwestie, daarbij werden nog eens twee rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen, deze bestuurders bliezen 1,63 en 2,05 promille. Ter herinnering: de wettelijke limiet ligt op 0,5 promille.

Motorrijders stonden paraat om buitenlandse hardrijders te intercepteren, zij moeten de boete onmiddellijk betalen. Belgische overtreders mogen binnenkort een boete in de brievenbus verwachten.

Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven. Vanuit politie willen we immers waken over de verkeersveiligheid en –leefbaarheid voor buurtbewoners en andere weggebruikers.