Resultaten weekend zonder alcohol

Afgelopen vrijdagavond trapte het Weekend zonder Alcohol de nieuwe BOB-zomercampagne op gang. Tussen vrijdagavond en maandagochtend organiseerde de Gentse politie zeven alcoholcontroles op verschillende locaties in Gent.

Daarbij werden in totaal 3.961 chauffeurs gecontroleerd. 42 onder hen (1,06%) hadden een glaasje te veel op. Bij 39 bestuurders nam de politie ook een speekseltest af en bleken 17 personen onder invloed van drugs te rijden. Tijdens het weekend zonder alcohol werden 18 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

De hoogst geblazen waarde noteerden we vrijdagnacht: 1,86 promille. Tijdens dezelfde controle blies een andere chauffeur 1,52 promille. Hij kon zijn rijbewijs niet voorleggen, want dat lag nog op de rechtbank wegens een eerder uitgesproken rijverbod. Een andere bestuurder kreeg een stuurverbod van 6 uren. Hij werd ongeduldig en reed een uur later toch gewoon weg. Althans, dat probeerde hij, want de controleploegen waren nog aanwezig en onderwierpen de chauffeur opnieuw aan een ademtest. Hij testte opnieuw positief.