Begeleiding op maat

Om ons werk als politie goed te kunnen doen, vinden we diversiteit en multicultureel vakmanschap belangrijk. Daarom wensen we als Gents politiekorps ook een betere afspiegeling te zijn van de diversiteit van onze stad. Met de campagne 100% (FL)IK richt Politiezone Gent zich vooral naar Gentenaars en ‘nieuwe Gentenaars’ om de job van politie te leren kennen en hen te stimuleren om te kiezen voor een carrière bij politie.

Wat vragen wij?

Gemotiveerde kandidaten die bereid zijn zich te engageren voor het uitgestippelde traject.

Wie kan deelnemen aan dit traject?

Iedereen, vanaf 17 jaar met een diploma van het secundair onderwijs (ASO, TSO, BSO, KSO) of laatstejaarsstudenten.
Let op: voor de inschrijving van de selectieproeven bij de Federale Politie gelden nog andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor de rekruteringswebsite van de Federale Politie www.jobpol.be.

Wat is het traject?

Een voorbereiding op alle proeven die deel uitmaken van de selectieprocedure van de Federale Politie. Om de begeleiding zoveel als mogelijk af te stemmen op de behoeftes van elke kandidaat, starten we met de afname van de sportproef en een reeks cognitieve testen (taalproeven en numerieke testen).

Nog niet helemaal zeker of het begeleidingstraject iets is voor jou? Bekijk hieronder alvast de reacties van enkele vorige kandidaten.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.