Puykensroute

Beste collega’s en sportvrienden,

De quizvraag van de dag

de “Puykensroute” vanwaar komt dit?

Het slimste antwoord

De “Zwaantjesroute” is jullie allicht beter gekend. Deze fietstocht werd georganiseerd door CP Tom Iliano en HINP Bart De Cock, vanuit de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen. Mede door de verandering van werkplaats van HINP De Cock naar de lokale politiezone Regio Puyenbroeck, kon de Zwaantjesroute in 2019 niet doorgaan.

Wij hebben besloten om dit leuke initiatief verder te zetten vanuit de politiezone Regio Puyenbroeck. De insteek blijft dezelfde; het aanbieden van drie verschillende fietsroutes (40 km, 75 km en 115 km) en een gezellig samenzijn onder collega’s en vrienden.

Vertrekpunt 2020

De naamswijziging brengt eveneens met zich mee, dat we vanaf 2020 zullen starten vanuit de politiezone Regio Puyenbroeck en dit vanuit het sportcomplex SK Lochristi te Bosdreef 57 – 9080 Lochristi. Dit is ook de plaats van aankomst.

Parcours 2020

De 40-kilometertocht is een vlakke rit. Het parcours loopt langsheen de gemeenten Lochristi, Destelbergen, Laarne, Wetteren en Wichelen. Deze afstand voorzien wij voor de gezapige fietser die graag geniet van de mooie omgeving aan een rustig tempo. Halfweg bieden wij een bevoorrading aan met een hapje en een drankje.

Voor de recreatiefietser bieden wij de rit van + 75 kilometer aan. Zij mogen rekenen op een voorsmaakje van de Vlaamse Ardennen en kunnen rekenen op een uitgebreide bevoorrading.

De geoefende fietser zal zijn gading vinden in ons parcours van 115 kilometer. Het aantal hoogtemeters draait rond de 750 meter, waarbij het hoogtepunt zich tussen de twee bevoorradingen situeert. Gekende beklimmingen zoals de Berendries en de Valkenberg zijn slechts de opwarmers. Alvorens aan het echte werk te beginnen, worden zij getrakteerd op een eerste kleine bevoorrading. De tweede bevoorrading valt samen met deze van de 75 kilometer.

Echt waar?

Geef toe… dat allemaal voor de prijs van 7 EUR… dat wil je gewoon niet missen!

Het goede doel

Een deel van de opbrengst van deze fietstocht gaat naar “Een Hart voor ALS” (www.eenhartvoorals.be).

Nuttige informatie & inschrijvingen

De GPS bestanden zullen één week voor het evenement op de website gezet worden.

Voorinschrijvingen zijn niet verplicht maar wel handig. U kan zich laten registreren met een mail naar bart.decock.1@police.belgium.eu

Op de website kan u het inschrijvingsformulier terugvinden. Dit is verplicht in te vullen en mee te brengen op de dag van de rit.

Hopelijk kunnen wij rekenen op een massale opkomst!

Sportieve groeten

HINP Bart De Cock

 

Bijlage
affiche (7.81 MB)
route 40km (464.12 KB)
route 75km (584.16 KB)
route 115km (635.7 KB)