FIPA actie zaterdag 27 maart

Zaterdagnamiddag en -avond 27 maart nam de PZ Meetjesland Centrum deel aan de FIPA-actie (full integrated police action) gecoördineerd door de federale politie. 

Zeven extra ploegen met anonieme en gewone dienstvoertuigen werden ingezet.

De controles werden uitgevoerd door middel van statische dispositieven en mobiele patrouilles gecombineerd met snelheidscontroles. 

814 voertuigen werden op hun snelheid gecontroleerd, waarbij 65 bestuurders (8 %) in overtreding werden genomen. De hoogst gemeten snelheid in de bebouwde kom betrof 75 km/uur in de Oostveldstraat te Eeklo. 

74 voertuigen en 72 personen werden tijdens de actie gecontroleerd.  

We stelden vast dat 1 bestuurder reed onder invloed van drugs (cannabis), zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.  

3 bestuurders legden een positieve ademtest af, waarop hun rijbewijs voor een periode van 6 uur werd ingehouden. 

1 gecontroleerde persoon bleek door Interpol te zijn geseind. 

1 bestuurder reed zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs.  

Tevens werd vastgesteld dat een voertuig niet geldig meer was verzekerd, er werd in afwachting van de regularisatie een wielklem op het voertuig aangebracht.

Eén gecontroleerd voertuig was niet geldig ingeschreven. 

Eén buitenlands voertuig bleek niet van officiële nummerplaten te zijn voorzien, de juiste toedracht zal verder worden onderzocht. 

Er werd vastgesteld dat een kind werd vervoerd op de schoot van een passagier, ten laste van de ouder werd een proces-verbaal opgesteld.  

Een bestuurder die gebruik maakte van de gsm achter het stuur, ontving een onmiddellijke inning. 

Er werden ook nog 2 COVID-Pv's opgesteld wegens overtreding van de avondklok.