In nood? Geen nood! Maak je noodplanning op in 5 minuten!

In nood? Geen nood! Maak je noodplanning op in vijf minuten!

Op woensdag 8 november lanceerde Het Crisiscentrum de sensibiliserende mini-campagne 'Bereid je voor'. Deze campagne wil iedereen aanmoedigen om op voorhand na te denken over een eigen noodplanning, zodat we optimaal zijn voorbereid op noodsituaties.

In 7 korte stappen kan je je optimaal voorbereiden op een noodsituatie. Dit wordt in volgend filmpje uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=8MwgxmLe2Jw.

Op www.mijnnoodplan.be vind je een online tool om een eigen gepersonaliseerd noodplan te maken. Weet jij waar je hoofdkraan of je gaskraan zit? En waar bevindt de elektriciteitskast zich? Waar hangen de rookmelders? Je krijgt er allerhande nuttige tips mee. Zo raadt men je aan om een noodpakket te maken met enkele belangrijke items in, zoals een zaklamp, een kopie van je belangrijke documenten, kaarsen… Bovendien zal je aandacht gevestigd worden op enkele belangrijke zaken: wat als je voordeur niet bereikbaar is? Heb je al nagedacht over nooduitgangen in je woning?

Tot slot kan je alle belangrijke telefoonnummers en gegevens invullen (van je huisarts, je verzekeraar, wie te contacteren in nood…), zodat je deze in een noodsituatie allemaal bij de hand hebt.

Op 5 minuten is je eigen persoonlijke noodplanning af en kan je het afprinten via de website!

Daarnaast is er ook Oost-Vlaams communicatienieuws. Sinds kort is de dienst Noodplanning van de federale diensten van de gouverneur ook aanwezig op sociale media. Doel? De bevolking informeren. Voor, tijdens en na een noodsituatie. Volg hen op:
- Facebook: https://www.facebook.com/NoodplanningOostVlaanderen/
-Twitter: https://twitter.com/CrisisOvl