Persbericht 20 november 2022

Van 17 november tot 25 november organiseert het parket Oost-Vlaanderen opnieuw een actieweek tegen gsm-gebruik in het verkeer en andere afleidingen. Wie betrapt wordt, riskeert een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor acht dagen en een boete van 174 euro. 

Ook de politiezone Meetjesland Centrum doet mee aan de actie. 

it can wait

 

Zo werden zaterdag 19/11 tijdens een verkeersactie 4 bestuurders betrapt op het gebruik van de gsm/smartphone achter het stuur. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 8 dagen ingetrokken. Ze zullen zich later nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden. 

  • Verder werden tijdens de actie in de Ringlaan te Eeklo 3 bestuurders in overtreding genomen voor het foutief keren. 
  • Twee bestuurders werden betrapt op het negeren van het éénrichtingsverkeer in de Oostveldstraat in Eeklo ingevolge de wegenwerken. Eén van die bestuurders bleek bovendien onder invloed van te rijden van alcohol terwijl de andere bestuurder positief testte op zowel alcohol- als drugsgebruik. 
  • Andere vaststellingen waren een bestuurder van een speed pedelec die door het rode verkeerslicht was gereden.
  • Enkele fietsers vlogen op de bon om hun fietsverlichting niet te gebruiken en er werden verschillende parkeerinbreuken vastgesteld. 
  • In het centrum Van Eeklo reed een fietser zonder licht. Bij controle bleek de man een valse naam op te geven. Bij een verder controle op het politiecommissariaat bleek de man uit het Gentse nog geseind te staan in meerdere gerechtelijke dossiers. Hij werd gearresteerd en verhoord in alle dossiers door onze recherchedienst. 
  • Onze interventieploegen hebben nog een man aangetroffen die in het bezit was van cannabis en een verboden wapen (knipmes) op zak droeg.