Persbericht - Cannabisplantage opgerold in Eeklo

Zaterdag 26 november 2016 werd tijdens een controle van een verdacht voertuig in de Zeelaan te Eeklo, dat geparkeerd stond aan het Total- tankstation, naast en onder het voertuig 120 gram cannabis aangetroffen samen met een klein weegschaaltje.

In het voertuig zaten 3 manspersonen, allen 20 jaar oud, waarvan één woonachtig bleek te zijn in Eeklo. Naar aanleiding van deze vaststellingen werd een huiszoeking uitgevoerd in zijn woning. Tijdens de huiszoeking werd in de grootste slaapkamer op de eerste verdieping een professioneel ingerichte cannabisplantage aangetroffen. Er werden 340 grote potten aangetroffen met restanten van cannabisplanten die reeds werden geoogst.

In een hoek van de cannabisplantage werden nog eens 315 kleinere cannabisplanten aangetroffen die men aan het opkweken was.

Om de cannabis-plantage te voorzien van de nodige elektriciteit werd tevens van het openbaar net afgetapt. Eandis werd verwittigd, zij kwamen onmiddellijk ter plaatse om de elektriciteitsmeter te herstellen en terug te verzegelen.

Het materiaal en de planten werden in beslag genomen m.h.o.o. vernietiging.

De 20-jarige man werd gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Gent.

Na verhoor werd betrokkene terug in vrijheid gesteld onder bepaalde voorwaarden die betrokkene dient na te leven. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Labels