Persbericht dinsdag 20 februari 2018

Diefstal heterdaad
Op dinsdag 20 februari 2018 omstreeks 06.00 uur kreeg de PZ Meetjesland centrum van melding van inbraakpoging in de KLJ lokalen die gelegen zijn in de Zuidstraat te Kaprijke. Een alerte buurtbewoner had een slag gehoord en betrapte vervolgens 2 manspersonen die zich toegang probeerden te verschaffen tot de lokalen.
De 2 individuen liepen onmiddellijk weg om vervolgens weg te rijden in een in een donkerkleurige wagen type monovolume met vermoedelijk Franse nummerplaat, waarin een chauffeur hen opwachtte. De lokalen werden niet betreden en naast wat kleine braakschade is er niets gestolen.
Op 17 februari 20185 werd al eens ingebroken in de KLJ-lokalen. Het buurtinformatienetwerk van de gemeente Kaprijke werd in kennis gesteld. Er wordt verder onderzoek gevoerd op mogelijke camerabeelden van de daders en/of hun voertuig in de buurt.

Diefstal werf
Omstreeks 08.30 uur werd op dinsdag 20 februari 2018 een diefstal vastgesteld, in de Zandvleuge in Eeklo. Op een werf van de nieuwe verkaveling aldaar werd door onbekenden een metalen graafbak van een graafmachine gestolen en een koperen aardingslus gestolen.