Persbericht dinsdag 25 oktober 2016

Diefstal

Zondag 23 oktober omstreeks 15.00 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een diefstal in Balgerhoeke. Daar meldde een 27-jarige bakker dat zijn broodautomaat was opengebroken en het geld was meegenomen. De dader(s) had(den) een vijs losgedraaid uit het handvat, waardoor het slot geforceerd kon worden. Er werd vermoedelijk rond de 600 à 700 euro ontvreemd.

Verkeersongeval

Maandagavond 24 oktober omstreeks 17.45 uur meldde een getuige een verkeersongeval op de N49 richting Antwerpen, ter hoogte van het kruispunt Kaprijke. Een 19-jarige vrouw van buitenlandse origine was met haar personenwagen Peugeot 107 in de gracht gereden, nadat ze vermoedelijk in slaap was gevallen achter het stuur. Het voertuig reed achterwaarts de gracht in, waar het dan op zijn zij belandde. De jonge vrouw leek op het eerste zicht niet gewond, maar werd voor alle zekerheid overgebracht naar AZ Alma in Eeklo. Het voertuig diende getakeld te worden.

Verkeersongeval

Maandagavond 24 oktober omstreeks 19.15 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Slachthuisstraat. Daar was een 55-jarige Eeklonaar, die onder invloed was van alcoholische dranken, met zijn fiets tegen een geparkeerd voertuig gereden. De eigenaar van het voertuig, een 35-jarige man uit Eeklo, hielp de man terug recht en verwittigde de hulpdiensten. De fietser legde een positieve ademtest af. Zijn fiets werd ingehouden voor een periode van zes uur.