Persbericht maandag 22 januari 2018

Verkeersongeval
In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 januari gebeurde er kort na middernacht een verkeersongeval in de Vaartstraat in Kaprijke, ter hoogte van het Esso Tankstation. Een wagen, met twee inzittenden, belandde in de gracht. Er werd niemand gewond. De 58-jarige chauffeur uit Eeklo legde een negatieve ademtest af.

Onopzettelijke brandstichting
Op zondag 21 januari werd er een brand gemeld in de Gravin Maria D'Alcantaralaan in Lembeke. Daar had een zomerhuisje vuur gevat. De eigenaar, een 27-jarige man, had er zijn kachel ontstoken en kort nadien kon hij rookontwikkeling waarnemen. Hij had getracht de brand zelf onder controle te krijgen, maar de hulpdiensten werden kort nadien toch in kennis gesteld en konden het nodige doen. Er vielen geen gewonden.

Verkeersongeval met gewonden
Zaterdagnacht werden onze diensten in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Watervlietsesteenweg. Een 22-jarige vrouw uit Waterlandkerkje (Nederland) reed er tegen een verlichtingspaal, die over de weg terecht kwam. De wagen belandde in een gracht. De vrouw geraakte zonder veel problemen uit het voertuig. De takeldienst kwam ter plaatse. De vrouw legde een positieve ademtest af.

Verkeersongeval
Op maandagochtend omstreeks 05.30 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee voertuigen op het kruispunt van de Ringlaan met de Vrouwestraat. Er was enkel stoffelijke schade en de twee partijen konden het Europees Aanrijdingsformulier invullen.