Persbericht maandag 24 oktober 2016

Inbraak
Zaterdagochtend 22 oktober werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een inbraak in de oude voetbalkantine in Lembeke. De deur van de kantine werd in de nacht van vrijdag op zaterdag met een koevoet geforceerd en onbekende daders betraden het gebouw. Doordat de deur eerder al eens geforceerd werd, was het openbreken nu een stuk makkelijker voor de daders. Er werd enkel wat snoepgoed meegenomen van achter de toog en in de berging werden vermoedelijk enkel wat Bifiworsten gestolen.

Verkeersongeval
Zondag 23 oktober omstreeks 12.45 uur gebeurde er een verkeersongeval tussen een personenwagen en een fiets. Een 61-jarige man uit Bentille reed met zijn fiets in de richting van Bentille, wanneer het ter hoogte van de Goochelaarstraat mis gaat. Daar komt een Renault Mégane tot over het fietspad gereden, waardoor de fietser op de wagen reed. De fietser werd overgebracht naar AZ Alma, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Verkeersongeval
Zondag 23 oktober gebeurde er een verkeersongeval in de Raverschootstraat in Eeklo, omstreeks 19.00 uur. In dit ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een Ford Transit, bestuurd door een 39-jarige man met buitenlandse origine, had tegen twee geparkeerde voertuigen gereden. De aangereden Mitsubishi Colt was aan de linkerkant zowel voor- als achteraan beschadigd. Het andere aangereden voertuig, Mitsubishi ASX, geraakte beschadigd aan de linkerachterhoek. Dit voertuig werd door de aanrijding naar voor geduwd, tegen een andere geparkeerde wagen, een Mazda 2. Deze vertoonde schade aan de achterzijde. De bestuurder van de wagen legde een positieve ademtest af. Hij werd meegenomen naar het commissariaat voor verdere afhandeling.

Inbraak
Maandagmorgen 24 oktober werden de Politiezone Meetjesland Centrum ingelicht van een inbraak in een school in Watervliet. Basisschool De Regenboog, gelegen op het Stee, werd betreden door voorlopig onbekende daders, zonder dat er ramen of deuren beschadigd werden. Op zaterdag diende een elektricien op de school te zijn en was er een sportmanifestatie in de sporthal, dus wanneer en hoe het precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Maandagmorgen merkte een alerte poetsvrouw op dat de niet-slotvaste kasten werden doorzocht, en er werd ook een beamer beschadigd.