Persbericht vrijdag 24 februari 2017

Stormschade

Naar aanleiding van het stormweer van afgelopen dag en nacht liepen er heel wat meldingen binnen bij de Politiezone Meetjesland Centrum.
Zowel in Eeklo, Kaprijke als Sint-Laureins heeft het stormweer heel wat schade ingericht.
Loshangende kabels moesten opnieuw bevestigd worden in Sint-Laureins, het dak van de stedelijke sporthal in Eeklo dreigde weg te waaien, in Kaprijke belandde een trampoline in de gracht, in de Kantijnstraat in Sint-Laureins dreigde een gevel van een nieuwbouwwoning in te vallen, op bouwwerven waaiden hekkens om, dakpannen en inoxplaten vlogen van de daken, de Krommeveldstraat in Kaprijke moest afgesloten worden omdat de brandweer een omgewaaide boom moest verwijderen, waarbij ook kabels geraakt werden en in de Langeweg in Sint-Laureins waaide een dak van een paardenstalling weg.
De brandweer rukte de hele avond uit om de schade te herstellen en te beperken.
Niemand werd echter gewond.

Val op de openbare weg

Donderdag 23 februari 2017 werd er een val op de rijbaan gemeld in de Oostveldstraat in Eeklo.
Een 58-jarige man uit Eeklo kwam er ten val met zijn fiets en liep verwondingen op ter hoogte van de kin en de mond. Hij wilde het trottoir oprijden en viel. De man werd overgebracht naar AZ Alma.

Brand

Een 38-jarige vrouw uit Eeklo meldde brand in haar woning in de Gentsesteenweg omstreeks 13.00 uur op vrijdag 24 februari. Haar haardvuur brandde en het vuur had zich verspreid naar de balk erboven. Ze verwittigde de hulpdiensten en de brandweer had het vuur al snel onder controle.